Ellenőrzési terv_2020222

Erdei Iskola

 

…dimbes-dombos táj, káprázatos élővilág, jó levegő, hegyi klíma, izgalmas túraútvonalak, tanösvények, neandervölgyi ősemberleletek, múzeum, barlanglakások, ma is élő falusi hagyományok varázsa, napsütötte szőlőhegy, titokzatos legendák, faragott pincék, évszázados szőlőtermesztés és borkultúra, kaptárkövek, ördögtorony, mészégetők, – melyek mind a Hór-völgy kapujánál fekvő kicsiny településünk – Cserépfalu – gyöngyszemei.
Egertől északkeletre, a Bükki Nemzeti Park közvetlen szomszédságában páratlan természeti látnivalókkal és megannyi színes programlehetőséggel várjuk az érdeklődőket!
Látogasson el 40 férőhelyes, összkomfortos, fa kertibútorokkal, bográcsozó hellyel és kemencével felszerelt Erdei Iskolánkba! Kiváló helyszín csoportos kirándulásokhoz, táborozáshoz, továbbképzésekhez!

Szobák elosztása:

1 db 10 fős
1 db 10+1 fős
1 db 12 fős
1 db 2+1 fős
1 db 4 férőhelyes apartman

A szálláshelyhez tartozó tágas kert hátsó részében kialakított fedett pajta farönkös ülőbútorokkal, bográcsozó hellyel és kemencével várja az idelátogatókat.

Árak – szállás

Szobák

1 éjszaka esetén

 • 3600 Ft/fő + 18 év felett 300.-Ft/fő IFA
 • fűtési szezonban: 4000 Ft/fő + 18 év felett 300.-Ft/fő IFA

több éjszaka esetén

 • 3200 Ft/fő/éj + 18 év felett 300.-Ft/fő/éj IFA
 • fűtési szezonban: 3500 Ft/fő/éj + 18 év felett 300.-Ft/fő/éj IFA

Apartman rész

1 éjszaka esetén

 • 3900 Ft/fő + 18 év felett 300.-Ft/fő IFA
 • fűtési szezonban: 4300 Ft/fő + 18 év felett 300.-Ft/fő IFA

több éjszaka esetén

 • 3500 Ft/fő/éj + 18 év felett 300.-Ft/fő/éj IFA
 • fűtési szezonban: 3900 Ft/fő/éj + 18 év felett 300.-Ft/fő/éj IFA

Étkezés
Előzetes egyeztetés alapján Erdei Iskolával szemközt található Általános Iskolában ,(hétköznapokon reggeli, ebéd), illetve a szálláshely szomszédságában fekvő Bükkalja Presszóban (külön szolgáltatás) van lehetőség. Mindkét esetben házias ízek, változatos kínálat várja az idelátogatókat.”

Programajánlatunk osztályoknak, csapatoknak, baráti társaságoknak:

 • Kézműves foglalkozások
 • Túravezetések a Bükkalján
 • Múzeumlátogatás és Csoportos foglalkozás/vetélkedő a Látogatóközpontban, stb

Iker Vendégház

A festői szépségű Cserépfaluban, csendes, nyugodt környezetben található Iker Vendégház két különálló, összkomfortos apartmanból áll, melyek összesen 15 fő elszállásolására alkalmasak.

Mindkét apartman egy tágas, világos étkező-konyhából, 3 db hálószobából és fürdőszobából áll.

Tágas udvar tartozik a házhoz, melyben lehetőség nyílik bográcsozásra, szalonnasütésre és grillezésre. A kertben egy játszótér is található, így kifejezetten ajánljuk családosok részére is!

Árak – szállás

1 fő részére: 10.000.-Ft/éj + 300.- Ft/éj IFA

1 – 4 fő részére: 6000.-Ft/éj/fő + 300.-Ft/fő/éj IFA

5 főtől: 5000.-Ft/éj/fő + 300.-Ft/fő/éj IFA

0-3 éves korig ingyenes, 3-12 éves korig 50% a kedvezmény és 12-18 éves korig 25% a kedvezmény

A Bükki Nemzeti Park közvetlen szomszédságának köszönhetően megannyi izgalmas, vadregényes túraútvonal várja a természetkedvelőket és a kerékpározás szerelmeseit.

A Bogácsi Thermálfürdő alig 3km-re található Cserépfalutól.

Szintén a közelben (alig 1km-re) a Hór-völgye kapujában fekszik a Suba-lyuk Múzeum és Látogatóközpont, melyben megtekinthetők a világhírű ősember leletek. A létesítményben található egy színvonalas étterem, illetve kerékpár kölcsönzésre is van lehetőség. (www.facebook.com/subalyukmuzeumeslatogatokozpont)

Név: Kissné Polgár Szabina
Cím: Alkotmány út 17-19.
Tel: 30/075-4196
E-mail: info@cserepfalu.hu
Facebook: www.facebook.com/ikervendeghaz

 

allj-meg-vandor-vendeghazÁllj meg vándor vendégház

Cím: Cserépfalu, Arany J. út 5.
Szobák: 2 szoba 8 főnek

Árak: 1-2 éjszaka 4500 Ft/fő/éj
3 éjszakától 4000 Ft/fő/éj
gyerek 3-14 éves korig 3000 Ft/fő

Nyitvatartási idő május 1-től november 1-ig

E-mail: gonda.marcsi58@gmail.com

Szolgáltatások:
Vendégházunk gyönyörű kis falusi ház, igényesen berendezve 2 db 4 ágyas szobával kialakítva. A lakóházban 2 db zuhanyzós fürdőszoba, 1 nappali, 1 konyha teljes felszereléssel.
Felszerelt konyha, nem dohányzó, zuhanyzós szobával Tv-vel, saját kert, családbarát. A zárt udvaron kerti pavilon, bográcsozó hely van kialakítva. Az udvaron gépkocsival parkolni lehet.
„Állj meg vándor”… itt pihenni. Ha elfáradt a hétköznapok munkájában itt igazán nyugalmat talál. Jó szívvel ajánlom –e házat – a vidéket Önnek. A háztól mintegy 500 m-re emelkednek a Bükk hegyei. Ha kisétál a berezdi-pincesor dombjaira, egy pohár bor mellett megvárja a naplementét, felejthetetlen élményben lesz része. Innen nézve gyönyörű látvány a naplemente. Gyalogosan , kerékpárral, netalán autóval túrázhat az Oszlai-tájházhoz. Az év minden szakaszában fenséges látvány. Felkapaszkodni az Ódor vár romjaihoz nem mindennapi élmény. Ha mind ezek után fürdőzni kíván – ezen a tájon bőven akadnak forró vizek. 4 km-re lévő Bogácson fürdőzhet a kénes szénsavas strandfürdő vizében. A szórakozni vágyókat állandóan nyitva tartó pincék élőzenével és borospoharakkal várják. Szinte rendszeresnek mondhatók a falu hétvégi szórakoztató rendezvényei. Eger egy fél órás autóúttal elérhető.
Megtekinthető az Egri-vár, sok rendezvénnyel. Egertől alig 6 km-re a fehér mészkővel borított domb Egerszalók. Fürdőjében 410 m mélyről felhozott hévíz csontbetegségek, ízületi és reumás bántalmak gyógyítására alkalmas. Innen egy ugrás a Demjéni barlangfürdő. Próbálja ki! Egyéb látnivaló Noszvaj a De la Motte kastély 25 holdas parkjával, Síkfőkút igazi kirándulóhely, Mezőkövesden a Zsóry fürdő és a Matyó ház. Mindezek elérhetők 1 órán belül. Ha átengedi magát a természet utánozhatatlan szépségének, fejet hajt előtte, s míg itt van, nyugalmat talál.
Igényes családok és baráti társaságok érdeklődését várjuk.

Programajánló:
Az ideérkező vendégek szolgálatára állnak a helyi vállalkozók. Kérésre meleg étkezést biztosítanak a helyi étteremben. Szabadidő kellemes eltöltésére figyelmébe ajánljuk a túralovaglást, sétalovaglást, sétakocsikázást, állatsimogatást, kecskesajt kóstolást, horgászást a bogácsi tavon, és a környék hétvégi rendezvényeit.

Elérhetőség:
Név: Vörös Zoltánné
Tel: +36 30 680-6752

 

patakparti-pihenoPatakparti Pihenő

Szobák: 3 szoba (4-4-2 elosztásban) 10 főnek.
Árak: 1-2 éjszaka: 3000 Ft/fő/éj 3 éjszakától: 2500 Ft/fő/éj fűtési szezonban: 3000 Ft/fő/éj Gyerekeknek kedvezmény! 2000 Ft/fő/éj
Szolgáltatások: A Kisapartman 2-4 fő részére biztosít szállást felszerelt konyhával, fürdőszobával. A Tornácosvendégházban 2 db 4 ágyas szoba áll a vendégek rendelkezésére felszerelt konyhával, fürdőszobával.

Étkezés: önellátás, főzési lehetőséget kínál a két felszerelt konyha (tűzhely, mikrohullámú sütő, hűtőszekrény, konyhai edények). További főzési lehetőséget ad az udvarban kialakított bográcsozóhely, illetve nagyobb társaságok esetén a kemence. Füves udvar, virágok, gyümölcsfák, csörgedező kis patak a kert végében. Az udvaron bográcsozó hely, filagória, nyitott pajta, hintaágy, medence, libikóka, lengőteke, homokozó, pingpongasztal, rexasztal, kemence áll Kedves Vendégeink rendelkezésére.
Parkolás: térkövezett, zárt udvarban

Igény esetén: – Pincelátogatás: riolittufába vájt borospincék, kőkatonák megtekintése – Kirándulás a Bükkbe: Subalyuk barlang, Ódor-vár, Oszlai tájház

Név: Kovács Jenő
Cím: Cserépfalu, Kossuth út 69.
Tel: (30) 664 3758 (20)567 7585
E-mail: patakpartipiheno@freemail.hu
Web: www.patakpartipiheno.sokoldal.hu

pasti-pincek-es-pihenohazakPásti Pincék és Pihenőházak

Szobák: 2 plusz 1 és négy ágyas lakások. Külön is kivehető.
Árak: 2.500 – 3.000 Ft/éj/fő

Szolgáltatások: Az összkomfortos pinceház jellegű, népi stílusú és berendezésű két vendégház a kétágú pinceház felett helyezkedik el. A szobákban, étkező-konyhákban az egységes stílusú bútorzatot szőlő és bor témájú képek, berendezési tárgyak is színesítik. A fürdőszobák, WC, mosdó, zuhanyzó elrendezésűek. Az erkélyekről csodálatos a panoráma a Bükk hegységre és a településre. A vendégházak mellett parkoló, borpajta, farönkös padok, asztalok, bográcsozó van. A vendégházak alatti két pinceház egyikében a szőlőhöz és borhoz kapcsolódó régi eszközök, üvegek, faragások, képek vannak. A másikban a szőlőfeldolgozás mai eszközei, mosogatók, WC van.

Lent a négyágú pincében busznyi vendég fogadását is tudom biztosítani. A tufából kifaragott pincében címerek, térkép, és bort kínáló ember is ki van faragva. Leányka, Blauburger, Kékfrankos, Cabernet savignon, Pinot noir, Cuvee borokat tudok kínálni.

Szervezek borkóstolót a pásti Pincék és Pihenőházak pincéjében – „nyitott pincék, tele poharak, üres hordók” pince-, bor- és nótatúrát – pincetúrát a festett, faragott, díszesen faragott pincékhez – buszos kirándulóknak egész napos, vagy rövidebb programot túravezetéssel – falusétát /természeti, építészeti, kulturális látnivalókhoz (3 km, 2 óra)/ – tanösvény pontjainak bemutatását.

Televízió, népi berendezés, erkély, konyha, hűtőszekrény, nemdohányzó szoba, zuhanyzó, mosdó, WC központi fűtés
Egész évben szeretettel várjuk Önt!

Név: Kósik István
Cím: Pást út 1.
Tel: +36 30/207 9977, +36 70/933 1554
E-mail: bortkinalok@gmail.com, kosikne@flott.hu
Honlap: www.bortkinalok.hu

kertvegi-pihenohazKertvégi Pihenőház

Szobák: 2 szoba 7 főnek (4+3)
Árak: 3 000 Ft/éj/fő (irányár)

Szolgáltatások: Két szoba – pótágy – nemdohányzó szoba – nappali – népi korhű berendezés – műholdas televízió – video mosdó, – WC – zuhanyzó – fedett terasz – központi fűtés – konyha – hűtőszekrény – fürdőszoba – Bográcsozó – szalonnasütő – tűzrakó hely, borospince – ebédlő – főzési lehetőség

A kertben lévő összkomfortos, népi stílusú és berendezésű vendégházunk igen kedvelt szálláshelye a falusi és borturizmust kedvelőknek.
Előtér, étkező-konyha-nappali, két szoba, mosdó, WC, zuhanyzó, terasz elrendezésű. A kisebbik szobában egy francia ágy is található. A nagy füves, dombos udvaron fák, virágok ölelésében van a farönkös homokozó, hinta, mászóka, bográcsozó.A  gyerekek  szórakozását Bundi és Benny  kutyusok  is garantálják.

Szervezek:
Borkóstolót humoros Pincesétával a Pásti Pincék és Pihenőházak pincéjében
„Nyitott pincék, tele poharak, üres hordók” pince-, bor- és nótatúrát  a festett, faragott, díszesen faragott pincékhez
Buszos kirándulóknak egész napos, vagy rövidebb programot túravezetéssel
Falusétát a természeti, építészeti, kulturális látnivalókhoz (3 km, 2 óra)
Tanösvény pontjainak bemutatását (21 állomás,8 km)
„Borozgatós Hétvégeket”  borkedvelő csoportoknak  teljes programajánlattal
Programok kérésre kiegészülhetnek népzenével, népi étekkel

A lakást egy családnak adjuk ki, kivéve ha többen kívánják lefoglalni. Ön és családja, barátai is jól éreznék magukat nálunk.
Egész évben szeretettel várjuk Önt!

Név: Kósik István
Cím: Petőfi út 46.
Tel: +36 30/207 9977, +36 70/933 1554
E-mail: bortkinalok@gmail.com, kosikne@flott.hu
Honlap: www.bortkinalok.hu

cserepdarabok-vendeghazCserépdarabok Diákszállás és falusi szállás

A Bükk hegység lábánál, a bogácsi fürdőhöz közel, Cserépfaluban található teljesen felújított, korszerűen berendezett szálláshelyünk minden pihenni vágyónak, túrázóknak, diákcsoportoknak, családoknak.
A Cserépdarabok Diákszállás és falusi szállás április 1-től, november 10-ig tart nyitva, ebben az időszakban foglalható. Cserépfalui szállásunk teljesen felújított, korszerűen berendezett, fűthető tégla ház, mely 30 fő számára nyújt férőhelyet..

Elhelyezési lehetőségek: 4 db 6-8 ágyas fürdőszobás, és 2 db 2 ágyas fürdőszobás szoba található a szálláshelyen.
Egyéb helységek: Étkező, társalgó, fedett terasz, játszó szoba
Kikapcsolódási lehetőségek: Tágas, zárt udvar, sportolási lehetőség, pingpong, csocsó, bográcsozás, kemence
Látnivalók: Ódorvár, kaptárkövek, kilátó, Subalyuk barlang, barlang lakások, Subalyuk múzeum, pincesor, tájház, kézműves házak
Kirándulási lehetőségek: Bogács, Noszvaj, Síkfőkút, Eger, Mezőkövesd, Lillafüred, Cserépváralja, Répáshuta
Programok: Lovaglás, omnibusz, bortúrák, pince látogatás
Gyalogtúrák: Ódorvár, Subalyuk barlang, oszlai tájház, ördögtorony, tanösvény, turista utak

Elérhetőségek:
Hüvelyes Lajosné: +36 30 / 495 1902
Hüvelyes Lajos: +36 30 / 228 5970
E-mail: lhuvelyes@gmail.com
Honalp: http://diakszallas.weebly.com

csicseriCsicseri vendégház

Délkeleti fekvésű domboldali ház csendes környezetben, zárt füves udvarral, parkolási lehetőség.
Kossuth út 82.

Szobák: 3 szoba 9-10 főnek.

Árak: 1-3 főig 7.000 Ft/éj/ház 4 főtől 2.500 Ft/fő/éj + IFA + télen fűtési költség.

A falu központjához közel, csendes, nyugodt környezetben, domboldalon áll a nemrég felújított, önálló vendégház. Körülkerített, füves udvaron kocsi beállási lehetőség, bográcsozóhely, filagória, homokozó és hinta szolgálja a pihenni kívánó vendégek kényelmét.
A három szobához felszerelt konyha (hűtő, gáztűzhely, mikrohullámú sütő stb.) fürdőszoba, különálló WC, és nagy fedett terasz tartozik, ahonnan rálátunk a falura és a környező dombokra, hegyekre.

Borkóstolás, pincelátogatás, kerékpárkölcsönzés, igény szerint túravezetés. A vendégház nevét a környező ligetből hallatszó madárcsiripelés ihlette.

Elérhetőség:
Név: Dósa Lászlóné
Tel: 49/423-215; 30/605-1125; 30/229-4626
E-mail: dosa59@freemail.hu
Web: – https://www.facebook.com/csicserivendeghaz